free portfolio website templates

Insektsmathandeln och partiaffär för ätbara insekter!

INSEKTMATSMATHANDELN.COM har blivit Bug Bazaar.

För två miljarder människor är det helt naturligt att äta insekter. Men med att äta insekter i Sverige ser det dock annorlunda ut. I Sverige är det inte tillåtet att servera insekter som mat, trots att det är vardagsmat i stora delar av världen och möjligt i våra grannländer som tolkat EU-lagstiftningen annorlunda än vi. Insekter skulle dock kunna vara klimatsmarta alternativ till andra animaliska proteiner. Käka insekter och rädda miljön!

I stora delar av världen är insekter ett eftertraktat livsmedel. De är inte bara goda utan har också ett högt näringsvärde då de innehåller mycket protein, fleromättade fetter och viktiga mineraler. En del insekter har till exempel mycket högt järninnehåll och skulle kunna bidra till att motverka järnbrist, något som är ett problem i Sverige och stora delar av världen.

Vi kommer att äta insekter allt mer i olika form som ölsnacks, mjöl, kex och proteinbars. Restauranger som serverar insekter på menyn blir vanligare. Insektsburgare, syrsapizzor och tacos med mjölmaskar kan köpas i många europeiska storstäder. Gourmetrestaurangen Noma i Köpenhamn har sedan länge insekter på menyn.

Som bekant är det sedan året 2017 tillåtet att servera och sälja insekter som mat i Finland.

Du kan köpa insektsproteiner och hela insekter att äta i vår webbutik. Om du besöker Helsinki/Helsingfors kan du också hämta produkter från vår kontor i Helsinki/Helsingfors centrum.

OBS! Då det är inte tillåtet att sälja insekter som mat i Sverige, säljer vår webbutik ätbara insekter till Sverige bara som icke-mat/"köksdekorationer" med den allmänna finska mervärdesskattesatsen 24%.

Välkommen till världen med ätbara insekter och entomofagi.

Adress

Fredriksgatan 64 B 22
00100 HELSINGFORS
FINLAND

Kontakt

Kontakt

Länkar

Webbsidan 
Bugiken